ChristenUnie: Vragen over Leerlingenvervoer

schooltassenmaandag 08 juni 2015

De ChristenUnie Teylingen wil van het College van Burgemeester en Wethouders weten wat de voortgang is voor wat betreft het Leerlingenvervoer van kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Burgercommissielid Shari van den Hout heeft daarover een aantal schriftelijke raadsvragen ingediend. Vorig jaar ontstond er onrust bij ouders na een brief van de gemeente dat het Leerlingenvervoer beperkt zou gaan worden. De ouders voelden zich met deze brief overvallen, omdat er niet eerder contact geweest was vanuit de gemeente over de veranderingen.

Van den Hout: ‘De raad heeft vorig jaar een motie aangenomen waarin de verantwoordelijke wethouder Kees van Velzen werd opgedragen de communicatie richting de ouders te verbeteren. Het is onze taak dan ook om te controleren of dat inderdaad is gebeurd en op welke manier. Zo willen we van de wethouder weten welke contactmomenten er zijn geweest en hoe die zijn ingevuld, en dan met name ook de niet-schriftelijke ‘warme’ communicatie richting de ouders.’

Naast de vragen over de communicatie wil de ChristenUnie weten hoeveel aanvragen voor Leerlingenvervoer er voor volgend schooljaar zijn gedaan, hoeveel van die aanvragen (gedeeltelijk) zijn afgewezen en waarom, en wat de opgetekende bezwaren tegen die besluiten zijn. 

« Terug

Archief

« Vorige Volgende »

Geen berichten gevonden